Glavni grad Litvanije Vilnjus

Rusija ima pravo da reaguje kako bi zaštitila nacionalne interese u slučaju da Litvanija uskoro u potpunosti ne obnovi teretni tranzit u Kalinjingradskoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Rusije.

“Procenjujemo provokativne mere Litvanije koje narušavaju međunarodno-pravne obaveze te zemlje, pre svega Zajedničku izjavu Ruske Federacije i Evropske unije o tranzitu između Kalinjingradske oblasti i ostale teritorije Ruske Federacije od 2002. godine – kao otvoreno neprijateljske”, piše u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je pozvalo privremenu otpravnicu poslova Litvanije Virdžiniju Umbrasene i uručilo joj protestnu notu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je odluku litvanskih vlasti da obustave tranzit robe preko svoje zemlje nazvao nezakonitom i dodao da je ona bez presedana. Prema njegovim rečima, ta situacija zahteva duboku analizu u narednih nekoliko dana, nakon kojih će Moskva preduzeti uzvratne mere.

7 COMMENTS

  1. Hahaha .Pa kakvi ste vi balvani. Da se vrate u bijedu i neimaštinu. Pa odite vi tamo, ko vam brani? Vama ijest mjesto tamo sa Lukašenkom i putlerom. I naravmo sa sv Korejom. Ali morate znati da je ovamo NATO ili vi to u Svrbiji možda neznate?

  2. JA KOJI STE VI SRBI, TO JE ISTO KAD BI VI NA SILU TRAZILI DA OSTALE DANASNJE DRZAVE BIVSE JUGE DA SE VRATE.PA TAJ FILM NECETE VISE NIKAD GLEDATI.AKO VAM JE ZIVOT MIO SA RUSIM KAZITE BRATE VISE I PRESTANITE TRAZITI EURE OD EU I ZAVLACITI NA DVIJE STOLICE.NIKO VAM NE BRANI DA ZIVITE SA RUSIMA NEMOJTE LAGATI DRUGIMA I SEBI NIJE TO POSTENO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here