“Ukoliko američki Kongres usvoji rezoluciju o nepriznavanju predsedničkih izbora 2024. godine u slučaju da na njih izađe Vladimir Putin, rusko-američki odnosi će doživeti apsolutni prekid”, izjavio je zamenik komiteta za međunarodna pitanja Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov.

– Siguran sam da taj dokument neće proći. Međutim, ukoliko se tako nešto i dogodi, to će dovesti do prekida odnosa Rusije i SAD – kazao je.

Takođe je ocenio i da taj dokument predstavlja vrhunac cinizma koji nema veze sa zdravim razumom.

Oglasio se i zamenik predsednika Gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačov koji je rekao da bi usvajanje takvog dokumenta predstavljalo direktno mešanje u unutrašnja pitanja Ruske Federacije.

– Prerano su počeli da se mešaju u naša pitanja budući da su izbori tek 2024. godine. Međutim, ovo nije ništa novo i neočekivano. Mešanje u unutrašnja pitanja u najčistijoj formi – napisao je on na svom Fejsbuku.

Američki kongresmeni Stiv Koen i Džo Vilson uneli su u Predstavnički dom američkog Kongresa predlog da se ruski predsednik Vladimir Putin ne prizna za lidera države ukoliko odluči da se kandiduje za novi mandat 2024. godine, navodi se u saopštenju kongresmena.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here