youtube/RTS
S-400

Rusija i Belorusija će razvijati zajedničke protivvazdušne sisteme, kao i sisteme za radioelektronsku borbu, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

– Na sastanku sa ministrom odbrane Belorusije postignuta je saglasnost da razvijamo zajedničke regionalne sisteme protivvazdušne odbrane i za radioelektronsku borbu – naglasio je on.

Šojgu je rekao i da će Rusija nastaviti da poziva beloruske vojnike na ruske vojne vežbe, jer se na tim manevrima uvežbava primena sistema za radioelektronsku borbu.

– Situacija po pitanju zapadnog strateškog pravca ostaje napeta, pre svega jer NATO nastavlja da povećava borbeni potencijal i vojnu aktivnost u Evropi – upozorio je.

U tom smislu, Šojgu je precizirao da pored protivraketnog kompleksa u Rumuniji, SAD takav kompleks razmešta i u Poljskoj, a NATO regularno sprovodi vojne vežbe i modernizuje infrastrukturu u zemljama Alijanse.

– Zapad svoju politiku opravdava izmišljenim pričama o potrebi obuzdavanja, navodno, agresivne Rusije – zaključio je Šojgu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here