pixabay.com
Bukurešt

Rusko diplomatsko predstavništvo u Rumuniji potvrdilo je danas da je automobil udario u kapiju Ambasade Rusije u Bukureštu, uz napomenu da je vozač namerno pokušao da probije ogradu na ulazu i da je to u suštini teroristički napad.

Ono što se jutros dogodilo je u suštini teroristički napad, iako postoje mnoge okolnosti koje otežavaju razumevanje ovog incidenta – izjavio je ruski ambasador Valerij Kuzmin.

Ambasada je istakla da je jutrošnji incident rezultat antiruske histerije, izazvane provokacijom ukrajinskih snaga u Buči kod Kijeva.

Rumunski sajt “Antena 3” objavio je da je ime vozača Bogdan Dragići, koji se polio benzinom i zapalio. Dragići je nedavno osuđen na 15 godina zatvora zbog zlostavljanja svoje pastorke i bio je pod sudskim nadzorom dok je bio pod istragom u vezi sa seksualnim zločinima.

Šef ruskog istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin naredio je istragu o incidentu.

Rumunske vlasti još nisu precizirale da li to smatraju pokušajem napada na Ambasadu ili jednostavno fatalnom nesrećom. Incident dolazi usred eskalacije tenzija između Moskve i Bukurešta, nakon što je Rumunija ranije ove nedelje objavila proterivanje 10 ruskih diplomata.

Diplomata je rekao da je vozač ubacio nekoliko kanistera goriva u automobil i zapalio ga kada je policija pokušala da ga izvuče iz vozila.

“Jutros oko 6 časova prijavljen je incident sa automobilom koji je sleteo sa puta i udario u ogradu diplomatskog predstavništva. Vozač je poginuo, a vatrogasci su morali da intervenišu kako bi ugasili požar”, saopštila je policija Bukurešta.

1 COMMENT

  1. Dobro, to je sad neki jadan ludak. Hteo izgleda da ucini neku poslednju herojsku akciju i da se na svojstven nacin odpozdravi. Sretan put ti bio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here