commons.wikimedia(Oleg Tokarev
Moskva

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da nas je “istorija naučila lekciju da kad u nečiju kuću uđu Rusi, teško iz nje izlaze”. Izjava predstavlja bezobrazluk koji je potvrđen na mnogim primerima, između ostalog i na primeru Jugoslavije, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Blinken je, naime, tim rečima prokomentarisao ulazak u Kazahstan mirovnjaka ODKB koje čine predstavnici oružanih snaga Rusije, Belorusije, Jermenije, Kirgizije i Tadžikistana. Kako ističe zvanična Moskva, Blinken je ovom izjavom na veoma podmukao način prokomentarisao “apsolutno legitiman odgovor ODKB na poziv rukovodstva Kazahstana kako bi se pružila podrška u osiguravanju bezbednosti države”.

“Ako Entoni Blinken toliko voli istoriju, nek na umu onda ima sledeće – kad u vašu kuću uđu Amerikanci, retko ko u njoj ostane živ, a da nije pre toga i opljačkan i silovan”, navodi se u saopštenju.

Ruski spoljnopolitički resor ističe da ovoj tvrdnji u prilog idu i svih 300 godina američke državnosti.

“To mogu da potvrde i svi Indijanci sa severnoameričkog kontinenta, Korejci, Vijetnamci, Iračani, Panamci, Jugosloveni, Libijci, Sirijci i svi ostali kojima se nije posrećilo što su u njihovu kuću ušli ti nepozvani gosti”, zaključilo je rusko Ministastvo.

3 COMMENTS

  1. Objavite. Isljenje molim ,danas sam pesimista,u ne tako dalekoj buducnosti i Rusiji ce ovako pakovati
    To je neizbezno…zasto.? Ljudska pohlepa ,gramzivost i nemoral se samo zahuktava,uz pomoc mediaj i interneta te sveznjeve zelenog wc papira i u Rusiji ce pokusati istu stvar…sve je to iz centra 300 porodica planirano ,profit i samodopadnost ce iti razlog propasti sveta

  2. Ako ovo nije dokaz, onda ne znam da li ih treba zaliti. Vreme radi protiv njih, treba vec jednom da uvide.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here