Pixabay.com

Ruska agencija za fitosanitarni nadzor „Rospotrebnadzor“ kategorisala je zemlje koje su bezbedne za putovanja uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, te je označila samo Tanzaniju, Etiopiju i Sejšele kao države koje imaju regularni avio-saobraćaj sa Rusijom i koje su bezbedne prema svim kriterijumima.

Kako se navodi u saopštenju ove ruske agencije, u drugoj kategoriji nalaze se Kirgizija, Egipat, Kuba i Maldivi, dok su u trećoj Velika Britanija, UAE, Južna Koreja, Japan i Srbija.

Kriterijumi za ocenjivanje bezbednosti zemalja bazirani su na podacima oboljevanja Covidom 19 u poslednje dve sedmice, a u obzir su uzeti tempo rasta zaraze i ukupan broj testiranja na koronavirus.

Inače, u ovom spisku se nisu našle zemlje kao što su Turska, Švajcarska, Belorusija i Kazahstan iako Rusija sa njima takođe ima regularnu avio-liniju.

„Rospotrebnadzor“, međutim, takođe skreće pažnju građanima da se u slučaju putovanja uoči praznika dodatno čuvaju jer većina evropskih zemalja trenutno beleži rast kada je reč o novozaraženima virusom korona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here