EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Marija Zaharova

Rusija odlučno osuđuje i odbacuje sve insinuacije o navodnoj promeni stava Moskve prema nepriznavanju samoproglašene “Republike Kosovo”, koje su se pojavile nakon što su dvojica saradnika prištinske Kancelarije ambasade Rusije u Srbiji napustili teritoriju Kosova.

“Samoproglašene ‘vlasti Kosova’ i snage koje stoje iza njih ne prestaju da vrše provokacije prema ruskim diplomatama u Republici Srbiji. Čim su saradnici prištinske kancelarije ambasade Rusije u Srbiji napustili teritoriju Kosova, organizovana je bila nova provokacija – puštena je dezinformacija čiji je cilj da se stavi pod sumnju privrženost Rusije rezoluciji SB UN 1244”, napisala je Zaharova na telegramu.

Ona je naglasila da Rusija odlučno osuđuje “takvo destruktivno ponašanje i odbacuje sve insinuacije o navodnoj promeni ruskog stava prema nepriznavanju samoproglašene ‘Republike Kosovo'”.

Ranije su prištinski mediji javili da su dvojica zvaničnika ruske Kancelarije za vezu u Prištini, koja su proglašena za “persone non grata”, napustila teritoriju Kosova i Metohije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here