“Rusija ne mrzi Ukrajinu, Porošenko se obogatio kod nas”

0

Sergej Nariškin, predsedavajući Dume oštro kritikovao Porošenkov govor u Strazburu
 

Komentarišući Porošenkov govor održan u petak u Strazburu, Nariškin je istakao da je bio iznenađen njegovim optužbama da je Rusija agresor.

 

"Rusija nikada nije imala i nema naoružane jedinice u Ukrajini i odluka Saveta Federacije da ukine rezoluciju kojom se omogućava vojna intervencija u toj zemlji nova je potvrda naših mirnih i otvorenih namera. Za sve koji su bili veoma loši iz istorije, želio bih da kažem da je baza ruske Crnomorske flote na Krimu u proteklih dva veka tamo i bila, što je u punom skladu sa međunarodnim zakonom", istakao je Nariškin.

 

“Porošenko je nacistički Frankeštajn“

 

On je podsetio da je Porošenko rekao i da rusko društvo mrzi Ukrajinu, što nije tačno. "Očigledno je da saradnik, koji je napisao taj deo Porošenkovog govora, uopšte ne poznaje istoriju, kulturu i mentalitet dva bratska naroda, dve pravoslavne zemlje. Sve ukazuje na to da je taj deo napisao neko sa anglo-saksonskim uvidom u situaciju", smatra Nariškin.

 

Predsedavajući Dume je podsetio da je najveći deo Porošenkovog poslovanja obavljan u Rusiji. "Njegove fabrike radile su uspešno, ali teško da bi tako bilo, da ga, kako je rekao, narod Rusije, a kamoli regionalne vlasti, mrze jer je predstavnik ukrajinskog naroda", dodaje Nariškin.

 

On je od Kijeva zatražio da preduzme "odlučne mirovne" korake prema narodu na jugoistoku Ukrajine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here