pixabay.com
Rusija

Tvrdnje da Rusija navodno predstavlja pretnju Ukrajini potpuno su besmislene, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev, tokom polaganja cveća na groblju Piskarevski u Sankt Peterburgu povodom godišnjice proboja blokade Lenjingrada.

„Govore da Rusija predstavlja pretnju Ukrajini. To je potpuna besmilica. Nema nikakve pretnje. Sami Ukrajinci, uključujući i zvaničnike, izjavljuju da nema nikakve pretnje“, rekao je Patrušev novinarima.

„Ne, američki zvaničnici tvrde da postoji pretnja i da su spremni da se bore, isporučujući (Kijevu) oružje do poslednjeg Ukrajinca. Nije ih briga kakvi će gubici biti na svakoj strani ili ne“, objasnio je ruski bezbednjak.

Patrušev je istakao da Rusija ne želi rat, a oni koji ga podstiču na Zapadu prate sopstvene sebične težnje.

„Mi ne želimo rat. Uopšte nam nije potreban. A oni koji ga podstiču, posebno sa Zapada, oni prate svoje sebične izmišljotine“, rekao je Patrušev.

Preuzimanje tuđih zasluga

Prema njegovim rečima, Vašington sada prisvaja glavne zasluge za pobedu nad fašizmom, ali svi gubici Sjedinjenih Američkih Država u Drugom svetskom ratu mogu da se uporede sa grobnicama sovjetskih vojnika na memorijalnom groblju Piskarevski u Sankt Peterburgu.

„Koje informacije se sada šire? Da su nosili glavne teškoće i da su SAD najzaslužnije za pobedu nad fašizmom. Poređenja radi, samo na ovom memorijalnom groblju je sahranjeno znatno više ljudi nego svi gubici Sjedinjenih Američkih Država tokom Drugog svetskog rata“, naglasio je on.

Kako je istakao, to nije jedino takvo groblje u Sankt Peterburgu.

„Veoma je važno probijanje fašističke opsade. Ali u našoj zemlji postoji mnogo mesta na kojima moramo da se sećamo Drugog svetskog rata“, zaključio je Patrušev.

U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom, a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.

2 COMMENTS

  1. Pa onda? Smirite situaciju, kakvi ratovi i gluposti. To su samo lazne vesti od kojih jeftini tabloidi bez istrazivackog novinarestva – trube i razglasavaju na sva zvona.
    Nema rata u Europi. Eto se i MIle Ronhill po Neumu seta sa Bakirom i Dragancetom:) Izgleda da je ovim laznim nacionalistima nji’ovo dupe bitnije od gradjana BiH

  2. Ameri doveli hicu na vlast u nemackoj pa doslo je do katastrofe, sada su isto uradili kada su organizovali majdan u kijevu, cak i neki srpski psi rata, placenici, bili tamo i kao snajperisti pucali, sada amerikanci znaju da ce doci do rata, samo naivni i glupi ne mogu sa sastave 2 i 2, nazalost gunu druge nacije i ako pogine neki njihov placenik, za njih je to kolateralna steta, kao i mala Milica u Srbiji, prokleta je drzava Amerika

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here