pixabay.com
Ukrajinski vojnici

Rusija se nada da eskalacija situacije u Ukrajini neće dovesti do potrebe za vojnim odgovorom Moskve, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Aleksandar Pankin.

– Verovatno me pitate o diplomatskim merama, jer će o drugima govoriti drugi, ako to budu želeli, ali se nadam da do takvog stepena eskalacije neće doći“, rekao je Pankin na sednici kluba „Valdaj“ – odgovarajući na pitanje kako će Rusija odgovoriti u slučaju raspoređivanja protivvazdušnih raketnih sistema THAAD u Ukrajini.

On je istakao da Rusija poziva američke kolege na svim nivoima, uključujući najviši, da „ne prave gluposti, da budu razboriti i da ne situaciju ne odvode sve dalje u ćorsokak iz kojeg će biti teško da se pronađe izlaz“.

– Nastavićemo da koristimo diplomatske metode, a naše kolege, izgleda, brinu o drugim – dodao je zamenik ruskog ministra.

Ranije su mediji objavili da SAD razmatraju mogućnost isporuke Ukrajini protivraketnih sistema THAAD.

Inače, američki sistem THAAD je predviđen za presretanje balističkh raketa malog i srednjeg dometa.

5 COMMENTS

  1. Ovo što ću napisati je iz govora Džordža Fridmana je najstrašnije otkriće koje je on napisao kao direktor (STRATFOR-a), paralelne CIA : za Američku zaveru i svetsku dominaciju u 10 tačaka.
    1. Rusija mora biti obuzdana i kontrolisana na bilo koji način kako ne bih predstavljala potencijalnu pretnju jedinoj supersili.
    2. Nemačkoj mora biti onemogućeno da stupi u ekonomsku saradnju i uniju sa Rusijom , izmišljotinnama lažnih izgovora SAD uvode ekonomske sankcije protiv Rusije i zabijaju klin između ove dve nacije.
    3. Nemačko-Ruski savez izazvao bih svetsku dominaciju nad Amerikom. Nemačka tehnologija i Ruski resursi bili bi nepobedivi.
    4. Najbolji način da se spreči bliska saradnja je dovođenje rata na njihove granice.
    5. Posticanje ratova na ruskim granicama i susedima. ( Navodi primer Ukrajine).
    6. Baš kao što je Britansko carstvo kontrolisalo svoje brojne kolonije putem zavadi pa vladaj.SAD moraju da koriste istu metodu.
    7. Guranje zapadnog fronta blizu Ruskih granica i Moskve predstavljala bih egzistecijalnu krizu u Rusiji.
    8. Usmeravanje prema Baltičkim zemljama pomoći će guranje rata na direktne Ruske granice.
    9. Održavanje sanitarnog koridora oko Rusije neutralisaće njenu vojnu silu i ograničiti saveze i uticaj u svetu.
    10. Rusija i Nemačka moraju biti razdvojene i po cenu Trećeg svetskog rata. Prva dva su služila istoj svrsi. Ukrajinski građanski rat može se aktivirati u bilo kom trenutku. To bih zaokupilo dotične nacije kao izabran izvor nestabilnosti.
    Treba reći da ovaj dnevni red i zaključak u 10 tačaka posvećen održavanju Američkog carstva. Čitava Američka politička i bankarska industrija, zajedno sa Vojno-industrijskim kompleksom i ključnim transnacionalnim korporacijama su sinhronizovani.
    Pošto je materijal obiman direktor STRATFORA navodi ” cinične poteze Amerike ” koji Garantuju u budućnosti trajne ratove. Možda će ovo svedočenje šefa CIA mnogim ispranim mozgovima deterdžentima otvoriti nova saznanja i pre svega oči da je Amerika glavna pretnja po svetski mir.
    Zagadila je ovu planetu Zemlju zračenjem OS uranijumom najvećim otrovom poznatim čovečanstvu na duge staze za sva vremena. Zračenje u atmosferi, veće je 40 000 puta od bombe bačene na Hirošimu. Od 1945. godine Amerika je vodila 226 ratova regionalnog i lokalnog karaktera svrgavali legalne vlade i izazivali građanske ratove širom sveta. Samo su 42 puta uspešno izvršili smenu vlasti u Južnoj Americi i u tim zemljama ubili 4 predsednika.
    Municija sa OS uranijumom je četvrta generacija atomskog oružja. Na Irak su bacili 1991. godine 400 tona OS uranijuma, dok su od 2003-2005.godine na ovu zemlju bacili 6 milijardi projektila OS uranijuma.
    Na Libiju je bačeno 2300 krstrećih raketa, svaka po 380 kg OS uranijuma.
    Na Srbiju je bačeno 30 tona OS uranijuma. Dok su na Republiku Srpsku izručili između 5-10 tona ove opasne i zabranjene otrovne i radioaktivne atomske materije.
    Jedan nanogram OS uranijuma emituje 120 alfa radioaktivnih čestica svaki dan 4,5 milijardi godina.
    Na Avganistan su bacali čak buser bombe protiv bunkera i pećina od 1-1,5 tona OS uranijuma.
    Prvo korišćenje ovog atomskog oružja je 1973.koristio Izrael protiv Arapa a oružje im dali Amerikanci.
    Da ne dužim mnogo, lično sam video neke njihove rezultate. U Faludži rođeno je 170 beba u jednoj opštoj bolnici. 24 % beba je odmah umrlo po rođenju, a što je još gore 74% beba rođeno je sa teškim deformitetima za koje nauka nema dijagnozu niti opis…..
    E to je krvoločna Amerika sa svojim satelitima..
    Sva sreća Rusija je iznedrila predsednika Putina koji je svetlosnu godinu ispred svih zajedno.

  2. “Rusija mora biti obuzdana i kontrolisana na bilo koji način kako ne bih predstavljala…”

    E moj Vladimire, taman sam pomislio da cu nesto pametno saznati u ovom tvojem velikom izlaganji i taman sto sa poceo sa citanjem , citam ovu tvoju gore recenicu i odmah sam shvatio da je tebi gramatika udaljenija od svernog i juznog pola…

    Vidim da ne znas osnovu gramatike, kada treba napisati “ne bih” a kada “ne bi” ?
    Veliki pozdrav sa zeljom da se latis gramatike a mudrost neka pisu mudraci.

  3. E MOJ ZADOJENI RUSOFILU!!! A STA RUSI RADE U BJELORUSIJI STA ONI TAMO POSTAVLJAJU TO SE NISI PITAO???NE PISI SUPLJU PRICU NE POSTOJI DRZAVA KOJA POSJEDUJE VELIKA NAURUZANJA DA SE IKOGA BOJE TO JE PROSLO VRIJEME.LAJU SVI NA SVAKOGA A STA CE BITI TO SAMO BOG DRAGI ZNA.PO MENI PREVISE NAS JE NA OVOJ PLANETI!!!

    • Pa nije ovo pismeni ispit iz srpskog jezika. Bitno je da se razumije smisao, poenta.
      A ja to razumijem odlicno.

      • Potpuno si u pravu Gorane… Vlado upotrebi caps jer velika slova označavaju vikanje u prepiskama. Uzgred nisam šuo da su rusi upotrebili bombe ili rakete sa osiromašenim uraniumom a ameri na čijoj smo kulturi većinom odrasli još nisu dali odgovor na dve A-bombe i 550000 pobijenh većinom civila u Japanu na kraju ww2. Pogledaj broj civilnih žrtava Japana i Amerike u ww2 na vikipediji. Dobar izgovor ne vredi zlata već je ono šta jeste a to je neosuđeni genocid najveći u postojanju čovečanstva ako ni po čemu a onda po brzini stradanja-ubijanja ljudi civilnih žrtvava bez obzira na pol i dob.Hitler je sukcesivno sa svojim rajhom genocid činio tokom 4-5 godina…Ja gotivim amere ali fakat je fakat i ma koliko mi je bliži zapadni svet ne mogu mu zaboraviti bombardovanje a i oni se nešto ne trude da opravdaju svoja sredstva do osvarenja svog cilja koji je komplementaran od Hitlera do Bidena…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here