EPA/Miguel Gutierrez
Jedan od dva ruska aviona koja su u martu sletela u Venecuelu

“Avion sa ruskim vojnicima sleteo je u Venecuelu zbog radi planskog održavanja ranije isporučene tehnike”, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov.

– U pitanju je planski rad koji nema elemente povećanja našeg prisustva. U suštini, to čak nije ni prisustvo, već realizacija postojećih ugovora o pružanju usluga. Tehnika zahteva održavanje. Vozilo prolazi servisiranje, bez čega tehnika, tim pre kompleksna, ne može da funkcioniše. To je rutinska stvar – rekao je Rjabkov u Savetu Federacije.

Ranije je agencija Rojters javila da je avion ruskog Vojnog vazduhoplovstva sleteo u utorak na glavni aerodrom u Venecueli. Pozivajući se na izjave svedoka i sajt koji prati kretanje aviona, ruska letilica tipa Iljušin 62 viđena je na Međunarodnom aerodromu Maiketi.

Prema sajtu Flajtradar, broj na repu aviona, koji je danas viđen na aerodromu u Venecueli, registrovan je na ruske vazduhoplovne snage i odgovara registraciji aviona koji je u tu zemlju stigao u martu.

Podsetimo, u martu su u Venecuelu sletela dva ruska aviona sa 35 tona tereta i 99 vojnika, radi servisiranja postojeće vojne tehnike Venecuele.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here