Ruska vojska sprečila oružani sukob američke vojske i civila u Siriji

Vestionline, sputniknews.com
1
Al Džazira Balkans

Sukob američkih vojnika i lokalnog stanovništva u Siriji prekinut je zahvaljujući ruskim vojnicima, koji su izveli američki konvoj do baze, saopštio je rukovodilac ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji, general-major Jurij Borenkov.

Prema njegovim rečima, američki vojnici su tokom sukoba pucali na sirijske civile.

„Samo zahvaljujući naporima ruskih vojnika, koji su stigli na mesto događaja, uspešno je sprečena dalja eskalacija sukoba sa lokalnim stanovnicima. Ruske snage su uputile konvoj Oružanih snaga SAD u pravcu baze, koja se nalazi u naselju Himo u provinciji Haseka“, rekao je Borenkov.

Kako se navodi, do konflikta je došlo nakon što su američke snage skrenule sa maršrute, nakon čega su ih zaustavile sirijske vladine snage.

Ranije je saopšteno da su dva civila, od kojih jedno dete, ubijena tokom pucnjave američkih vojnika u selu Hirbat Amo, u blizini grada Kamišli na severoistoku Sirije.

Prema rečima pukovnika Majlsa Keginsa, predstavnika američke koalicije, vojnici koji su otvorili vatru na lokalne stanovnike, branili su se.

1 COMMENT

  1. “Branili su se”… a šta američki zlikovci nepozvani traže na teritoriji druge, suverene i nezavisne države? Oni se tamo ne brane, oni su tamo agresori i okupatori, upravo onako kao i na Kosovu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here