pixabay.com

Isporuka zapadnih tenkova Kijevu podiže konflikt u Ukrajini na novi nivo, međutim, današnji nemački “leopardi” proći će isto kao što su prošli nekada nacistički “tigrovi” i “panteri”, izjavio je predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

Kako je rekao, isporuke oružja Kijevu primoravaju Rusiju da ubrza tempo specijalne operacije.

– Specijalna operacija neće trajati zauvek, ali postepeno uključivanje vodećih zemalja NATO-a nas tera da ubrzamo tempo. Zapadno oružje u kombinaciji sa spremnošću Ukrajinaca da idu u smrt postaje sve veća pretnja po nas – naglasio je Konstantinov.

On je kazao i da nijedan “leopard” neće zaustaviti Rusiju već će ti tenkovi završiti kao nacistički tenkovi 1943. godine u Kurskoj bici, najvećoj tenkovskoj bici u istoriji ratovanja u kojoj je Crvena armija pobedila nemačke snage.

Podsetimo, Nemačka je posle više meseci premišljanja saoptila da će Kijevu poslati tenkove “leopard”, a istog dana su i američke vlasti saopštile da će Kijev od Vašingtona dobiti tenkove “abrams”.

2 COMMENTS

  1. Sadašnja nacistička bulumenta, brzo je zaboravila kako su prošli njihovi nacistički preci i u prvom i u drugom svetskom ratu. Bojim se da oni ne shvataju, da zbog svog ovog guranja od amerikanaca i direktnim svojim učešćem u ovom ratu, nacisti ovog puta, prođu kao Nagasaki i Hirošima. A kako stvari stoji, Rusija će u ovom ratu, stavit tačku na nacizam i fašizam, kao ideologiju, koja je odnela tokom svog postojanja, na stotine miliona žrtava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here