Rusija se sudara sa CNN zavesom

0

Nada se da će vlada imati hrabrosi da ostane neutralna: Emir Kusturica 

 

– Mi u Republici Srpskoj imamo predsednika koji je javno podržao otcepljenje Krima, ne zbog Kosova, nego zbog toga što shvata da je svet ušao u tešku fazu u kojoj velika sila krši prava malih naroda, i ono što je najopasnije, to je sila koja sve više koristi prirodno pravo- rekao je Kusturica.

 

On je izrazio nadu da će Vlada Srbije imati hrabrosti da, ako bude stavljena pred dilemu NATO-a i Evrope, zadržati neutralnost države, "jer će tako jedino da profitira i opstane".

 

Kusturica je zaključio da je veliko pitanje da li je krajnji cilj EU stvaranje vojnog saveza i ocenio da se "to pitanje drži kao skrivena agenda koja Evropu vraća na vreme pre Prvog svjetskog rata i `Drang nah Osten` – prodor na istok".

 

On je ocenio da je Rusija sada u fazi kada njena ekonomska snaga mora da se pretvori u snagu uticaja i ocenio da je "ukrajinski scenario početak cepanja Rusije".

 

– Rusija se sudara sa CNN zavesom kroz koju se vrlo teško prolazi. Gvozdena zavesa više ne postoji, ali postoji CNN zavesa iza koje su zakucana ljudska prava i u pokušaju njenog proboja se guši svaka ideja koju pokušamo da plasiramo Zapadu –  istakao je Kusturica.

 

On je ocenio da Srbija i Rusija nisu dovoljno u vezi i da vrlo slabo koriste potencijale saradnje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here