pixabay.com
Rusija

Sjedinjene Američke Države moraju da zaustave svoju neprijateljsku politiku i mešanje u unutrašnje poslove da bi ih Rusija isključila sa liste neprijateljskih zemalja, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov za Sputnjik.

– SAD treba da prekinu da sprovode neprijateljsku politiku – objasnio je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, Vašington bi trebalo da odustane od napada na ruske spoljnopolitičke i ekonomske interese, od stalnog mešanja u unutrašnje stvari zemlje (povremeno u krajnje grubom vidu), od protivljenja partnerstvu sa Moskvom na međunarodnoj sceni i naporima Rusije u oblasti integracije.

– Pre ove uredbe jednostavno nije postojao pravni osnov. Sada se on pojavio i, shodno tome, nema razloga da se očekuje da će spisak biti revidiran. On nije oportunistički, već samo predstavlja instrument – dodao je zamenik ministra.

Vlada je ranije odobrila spisak neprijateljskih država, na spisku se nalaze dve države: Sjedinjene Američke Države i Češka.

Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio Moskva neće neseliktivno stavljati nijednu državu na spisak neprijateljskih. Prema njegovim rečima, Rusija namerava da donosi odluke na osnovu dubinske analize, a spisak podleže reviziji tokom vremena.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime