pixabay.com

Ruski državni regulator za komunikacije Roskomnadzor upozorio je u petak firmu Walt Disney Co da u toj zemlji ne sme da prikazuje i promoviše kratki film “Out” čiji je glavni lik gej jer je u Rusiji zabranjeno prikazivati sadržaj koji su oni ocenili da je štetan za decu.

Roskomnadzor je saopštio da je Dizniju uputio pismo u kom tu kompaniju upozorava da je protivno ruskom zakonu izlagati decu sadržajima koji “podrivaju porodične vrednosti i promovišu netradicionalne seksualne odnose”.

“Out” je u SAD-u izašao na kanalu Disney+ u maju prošle godine. Produkcija Disneyja i Pixara, “Out” je sedmi film serijala SparkShorts i prvi kratki film obe firme u kom je glavni lik gej.

Dizni nije odmah odgovorio na upit za komentar.

U Rusiji su istopolni odnosi legalni, ali zakon iz 2013. zabranjuje “širenje propagande o netradicionalnim seksualnim odnosima” među mlađom populacijom. Organizacije za zaštitu ljudskih prava osudile su taj zakon, rekavši da je doprineo jačanju negativnog društvenog stava prema homoseksualnosti.

Jedan ruki tužilac u ponedeljak je zatražio zabranu Instagram reklama modne kuće Dolče & Gabana koje prikazuju istopolne parove kako se ljube.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here