pixabay.com

Oružane snage Ukrajine namerno gađaju civilno stanovništvo, tokom granatiranja bolnice u Donjecku Kijev je upotrebio švedske haubice, saopštila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

Ona je podsetila da su 18. decembra Oružane snage Ukrajine podvrgle Donjeck intenzivnom granatiranju – više od 100 granata različitog kalibra iz različitih artiljerijskih i raketnih sistema ispaljeno je na civilne i javne objekte. Prema izveštajima, ukrajinske snage su u granatiranju koristile švedske haubice “Arčer”.

Kako je istakla Zaharova, upotreba švedskog oružja u granatiranju Donjecka je još jedan dokaz da su SAD i njihovi saveznici iz NATO-a Ukrajinu pretvorili u poligon za testiranje svojih savremenih sistema naoružanja.

– Niko od njih ne razmišlja da su cena ovakvih “eksperimenata” ljudski životi – dodala je ona.

Predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova naglasila je da Moskva ne očekuje da će Zapad osuditi zločine kijevskog režima, pošto oni “ne mogu sami sebe da osude”.

– Međutim, želimo da ceo svet zna za laž i dvostruke standarde pseudodemokratija koje su spremne da unište desetine zemalja i liše čitave regione mogućnosti mirnog razvoja isključivo zarad sopstvenih sebičnih interesa – zaključila je Zaharova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here