pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vojna parada u čast 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu mogla bi biti odložena za 24. jun, ukoliko to bude neophodno, u zavisnosti od situacije sa virusom korona, rekao je lider stranke Pravedna Rusija Sergej Mironov.

On je podsetio da je 24. juna održana istorijska pobednička Parada 1945. godine.

– Kako se bliži 9. maj, mnoge sve više brine pitanje održavanja tradicionalne vojne parade na Crvenom trgu. Epidemija virusa korona je unela ozbiljne izmene u živote naših zemalja, pa i kada je reč o pripremi i organizaciji velikog praznika našeg naroda. Deveti maj ima međunarodni značaj, ali je zbog pandemije dolazak mnogih gostiju iz inostranstva već otkazan – istakao je Mironov.

Prema njegovim rečima, odlaganje Parade je krajnja mera. Pritom, ako se bude govorilo o tome, 24. jun je najprikladniji datum za održavanje svečanosti.

– Baš na taj dan 1945. godine sovjetski vojnici-pobednici marširali su Crvenim trgom. Nadam se da za tri meseca epidemiološka situacija neće biti ozbiljna i da ćemo obeležiti godišnjicu Velike pobede kako dolikuje – naglasio je Mironov.

Rannije je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio da priprema za Dan pobede ide po planu i da još nije doneta odluka o odlaganju proslave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here