EPA
Ruska mornarica

Šef radne grupe za međunarodno-pravna pitanja u stalnom predstavništvu Krima pri predsedniku Rusije Aleksandar Molohov oglasio se povodom izjave rumunskog ministra koji je Crno more uporedio sa jezerom“ NATO-a, poručivši da ruska flota neće dozvoliti da NATO dominira Crnim morem.

– Krimljane ne može a da ne razgnevi takav provokativni ispad visokog zapadnog diplomate – istakao je on.

Kako je istakao, u poslednjih nekoliko godina znatno je porasla aktivnost obaveštajnih službi NATO-a i jačanje njihovog prisustva u vodama Crnog mora.

– Naša Crnomorska flota nikada neće dozvoliti da NATO brodovi gospodare Crnim morem, ma koliko želeli da se prošire na taj region – rekao je Molohov.

Ranije je ministar spoljnih poslova Rumunije Bogdan Auresku izjavio da se Crno more delimično pretvorilo u „jezero“ NATO. Istakao je da je bezbednost u regionu Crnog mora neodvojivi deo bezbednosti NATO.

Rusija sa svoje strane poslednjih godina upozorava na aktivnosti NATO na svojim zapadnim granicama koje su bez presedana pod izgovorom obuzdavanja Moskve.

Rusija je u više navrata izražavala zabrinutost zbog nagomilavanja snaga NATO u Evropi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije izjavio da Rusija ni za koga nije pretnja ali da pomno prati aktivnosti koje bi mogle da budu opasne po njene interese.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here