Prema ruskoj narodnoj medicini, kada se stimuliše lučenje želudačnog soka, nastaju fermenti koji putem krvi ubijaju stare i bolesne ćelije u telu, dajući život novim, zdravim ćelijama.

U čemu se sastoji podmlađivanje organizma?

Prvenstveno u tome da se u njemu pojavljuju mlade ćelije. Ovaj proces najbolje opisuje rečenica: „Organizam koji raste“. Ovde je sve jasno, ali i s dostizanjem zrelosti – međusobni odnos starih i mladih ćelija u organizmu, nažalost, menja se u korist starih.

Glavno pitanje jeste može li se ubrzati zamena starih ćelija novim, te samim tim uspostaviti prethodni odnos ćelija. A ako smo optimistični, poverovaćemo da možemo da se podmladimo uz prevagu mladih ćelija. Ruski stručnjaci tvrde da je to sasvim izvodljivo, te da se postiže putem prekomernog veštačkog lučenja fermenata u želucu.

U tu svrhu, kako smatra poznati naučnik i prirodnjak, akademik B.V. Bolotov – 30 minuta posle uzimanja hrane, već izložene varenju zahvaljujući lučenju fermenata, potrebno je na vrh jezika staviti gram kuhinjske soli na nekoliko minuta, a zatim progutati izlučenu pljuvačku. Fermenti koji se izluče u želucu doprinose nastanku novih ćelija, sposobnih za život.

Gram zdravlja
Međutim, ovo svojstvo soli bilo je poznato još starim Grcima. Oni su savetovali da se posle jela sisa po zrnce soli u ustima, a danas gotovo svi tvrde kako je so „bela smrt“.

Treba imati na umu da su ovde presudne doze, a umerenost je osnova zdravog života. So je opasna ako je svakodnevno uzimamo u količini od 10 do 15 grama (toliko se ove namirnice prema statistici, sada upotrebljava u razvijenim zemljama).

Ako dnevno konzumirate gram do dva soli, ona će vam veoma koristiti. Kada se so nađe na jeziku, počinje se lučiti pljuvačka, a zatim i želučani sok, koji sadrži sve potrebne komponente za zagrađivanje starih ćelija. Dospevajući u krv, određeni sastojci želučanog soka razgrađuju ne samo iznurene ćelije nego i one bolesne i oštećene.

Želučani sok razgrađuje i ćelije raka i ćelije organa koji izazivaju bolest. Ne rastvaraju se samo mlade ćelije, sposobne za život. Ovu proceduru možete izvesti posle svakog obroka, te je ponoviti oko sat kasnije. Postupak bi dnevno trebalo ponoviti deset puta. Pored toga, preporučuje se konzumiranje posoljenog povrća, pa čak i voća.

Antički recepti za dugovečnost
Od davnina su ljudi tražili sredstva koja produžavaju mladost, pribegavajući različitim, često neočekivanim metodama.

U starom Egiptu sveštenici su savetovali faraonima da se dvaput mesečno preznojavaju, koristeći sredstva za povraćanje, kao i purgative koji izbacuju otrove iz organizma.
Rimski imperatori okrepljivali su se u termalnim kupatilima, solarijumima, gimnastičkim salama i bazenima.

Da bi se izborili sa starošću, Arapi su pripremali napitke sa belim lukom, alojom, gigantskim anisom, začinima i dr.

Hipokrat i Aristotel tvrdili su da su najvažniji uslovi za aktivan život i dugovečnost toplota i vlaga. Tako je na primer, žena rimskog imperatora Nerona – Popeja, uživala u kupkama od toplog magarećeg mleka, a mađarska grofica Batori – u onima od životinjske krvi.

Žene bogataša davale su prednost kupkama od skupih eteričnih ulja
Veliki Avicena verovao je da je tajna dugovečnosti u pridržavanju racionalnog režima sna, odmoru, kretanju, konzumiranju biljne hrane.

1 COMMENT

  1. ne .. vise verujem klasicnoj medicini pogotovo modernoj .. moje probleme sa mladezima sam resila na nanoklinici u beogradu skidanjem pomocu radio talasa a pre toga sam koristila ne znam koliko domacih recepata pomazi ovo pomazi ono .. jednostavno medicina je suvise napredovala da i dalje kuvamo sastojek .. svaka castr za izuzetke

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here