pixabay.com

Da biste imali biserne zube nije neophodno da kupujete skupocene proizvode i da idete na specijalne tretmane.

Vaša nega može u potpunosti da se zasniva na upotrebi prirodnih sastojaka, a mi vam sada otkrivamo narodnu rusku pastu koja stiče sve veću popularnost.

Ljudi u nekim krajevima sveta kao zubnu pastu koriste drveni ugalj, blato, so, ali postoje ukusnije namirnice koje će vaše zube činiti jačim i dati im efekat beline. Dokaz za to je domaća pasta za zube, koja se decenijama unazad koristila u Rusiji, a koja pomaže u ubijanju štetnih bakterija u usnoj duplji, prenosi Telegraf.

Navodno, ako je koristite, neće moći da se stvori karijes, odnosno pokvareni i šuplji zubi.

Recept stiže iz beležnice Valerija Strogonova iz Volgograda, a sastoji se iz neobičnih sastojka, piše “Ruski travar”. Evo kako da imate divne, negovane zube…

Potrebni sastojci:

– dva oraha

– prstohvat suvog pelina

– kašika aktivnog ulja

– jedna kašičica sode bikarbone

Priprema:

Prvi korak: Slomite dva oraha i uzmite braon ljusku i pregradu koja odvaja jezgra.

Drugi korak: U šerpu ulijte 0,1 dl vode, dodajte ljuske od oraha i pelin. Kuvajte oko 10 minuta, dok sastojci ne puste braon boju.

Treći korak: U dobijenu smesu sipajte jednu kašičicu sode bikarbone. Procedite kroz cediljku, a zatim dodajte kašiku aktivnog ulja.

Vaša pasta je spremna. Sada je možete sipati u flašicu ili teglu, ali vodite računa o izboru posude kako biste mogli kasnije da uronite četkicu za zube.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here