pixabay.com

Jurišna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije je u DNR oborila dva ukrajinska vojna aviona (Su-25 i MiG-29), dok su sistemi za PVO oborili dva ukrajinska vojna helikoptera Mi-8, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Osim toga, tokom proteklog dana u DNR i Zaporoškoj oblasti uništeno je deset bespilotnih letelica. Takođe su presretnute dve rakete ispaljene iz višecevnih bacača raketa “Himars2 u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Portparol je dodao da je u kupjanskom pravcu uništena taktička grupa Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti. U borbama je ubijeno 65 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva borbena vozila pešadije i dva kamioneta.

U donjeckom pravcu nastavlja se uspešna ofanzivna dejstva ruskih jedinica. Tokom dana ubijeno je više od 70 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva tenka, četiri borbena oklopna vozila i četiri kamioneta.

U južnodonjeckom pravcu jedinice Oružanih snaga Ukrajine izvele su neuspešan pokušaj kontranapada u pravcu naselja Nikoljsko u DNR. Ukrajinske snage vraćene su na prvobitne položaje. Uništeno je i skladište municije Oružanih snaga Ukrajine kod sela Kamensko u Zaporoškoj oblasti.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 339 aviona, 180 helikoptera, 2.628 bespilotnih letelica, 391 protivvazdušni raketni sistem, 6.996 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 910 borbenih vozila za višecevne raketne sisteme, 3.657 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 7.477 jedinica specijalnih vojnih vozila, saopštilo je rusko ministarstvo.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here