EPA/Clemens Bilan
Severni tok 2

Ruska vojska je danas optužila London da je umešan u eksplozije koje su oštetile oba gasovoda Severni tok u Baltičkom moru, kojima se ruski gas prenosi na zapad Evrope.

“Pripadnici jedinice britanske vojske učestvovali su u planiranju, isporuci i sprovođenju čina terorizma u Baltičkom moru 26. septmebra da bi naneli štetu Gasovodima Severni tok jedan i Severni tok dva”, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane na Telegramu.

U međunarodnim vodama, ali unutar ekskluzivne ekonomske zone Danske i Švedske, 26. septembra su nađena četiri mesta velikog curenja gasa iz dva gasovoda, izazivajući i ekološku štetu.

Rusija se više puta žalila što nije uključena u međunarodnu istragu o uzroku curenja gasa koje je, kako se pretpostavlja, posledica sabotaže.

Danski zvaničnici su posle istrage pre deset dana potvrdili da su dva gasovoda bila oštećena jakim eksplozijama, a švedska agencija za bezbednost je prethodno saopštila da je njena preliminarna istraga “pojačala sumnje na veliku sabotažu”.

Švedska je juče objavila da namerava da sprovede novu inspekciju gasovoda, a to je naveo i konzorcijum Severni tok koji je poslao civilni brod pod ruskom zastavom.

2 COMMENTS

  1. Naravno
    Ko bi drugi
    Zlo englesko vjekovima traje
    Poslovica stara iz Indije glasi
    Ako se dvije ribe na dnu mora posvađaju pogledajte okolinu u blizini su sigurno englezi
    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Eti vidite: Rusi su zrtve. Jadni nasi nevini Rusi. Zavera Anto, jedna velika zavera protiv Srba i Rusa, zar ne?Hahahahahaha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here