EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Ruska avijacija uništila je tokom dana još 28 uporišta ukrajinske vojske i 33 lokacije sa ljudstvom, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov na večernjem brifingu.

Kako je rekao, ruska vojska je te napade izvela raketama koje su lansirane iz aviona, a pored toga, uništena su i dva skladišta municije u Petrovskom i Žovtnjevom.

„Kao rezultat tih napada, uništeno je 90 ukrajinskih nacionalista i onesposobljeno 18 jedinica vojne tehnike“, precizirao je.

Istovremeno, ruske PVO snage oborile su šest ukrajinskih dronova i jednu raketu „Točka-U“, kao i tri projektila iz sistema „Smerč“.

Sa druge strane, raketne snage ruske vojske uništile su 28 artiljerijskih baterija ukrajinske vojske, kao i jedan lansirni sistem „Smerč“. Takođe, uništeno je i tri bunkera i 178 lokacija sa ljudstvom i vojnom tehnikom.

Konašenkov je kazao i da je ukupno do sada uništeno 165 ukrajinskih aviona, 125 helikoptera, 864 dronova, 304 višecevnih raketnih lansera, 3.067 tenkova, 1.514 artiljerija, kao i 2.913 jedinica specijalne motorizovane tehnike.

2 COMMENTS

  1. Bogami su ruski vojnici zajedno sa sedam ubijenih ruskih generala i 26.000 ruskih vojnika veliki junaci. Jos se maltretiraju sa sacicom ukrajinskih nacionalista u Marijopolju, nikako da oslobode celi Donjeck, Rusi beze iz Rusije i traze azil….ali se slazem da ce da dodju do “Lomdona” 🙂 ali ne i do Lavova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here