EPA
Ukrajinski vojnici

Oružane snage Rusije su uništile raketno-kosmički zavod “Artem” u Kijevu, saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak lansiranja krstarećih raketa “Kalibar” sa podmornice, na objekte vojne infrastrukture u Ukrajini.

Raketa je ispaljena sa podmornice Crnomorske flote.

– Visokopreciznim oružjem velikog dometa Vazdušno-kosmičke snage Rusije su uništile proizvodne kapacitete preduzeća raketno-kosmičkog sektora ”Artem” u gradu Kijevu – rekao je Konašenkov novinarima, prenosi TAS S.

On je precizirao da su među 112 pogođenih vojnih lokacija, dva komandna punkta, 11 uporišta, 95 mesta koncentracije ljudstva i vojne tehnike, kao i četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u naseljima Pokrovsko i Gorohovsko.

Konkretno, u oblasti sela Gorohovsko u Nikolajevskoj oblasti, ruske raketne snage su otkrile i eliminisale lanser zajedno sa borbenom posadom ukrajinskog raketnog sistema Točka-U koji je 28. aprila naneo udar na stambeni deo Hersona, rekao je ruski general, navodi TAS S.

Ruske trupe su izvele u udare preciznim projektilima iz vazduha kako bi uništili deset ukrajinskih vojnih ciljeva, uključujući skladište municije u blizini ruskog naselja Iljićova, izjavio je Konašenkov.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su u protekla 24 sata 13 ukrajinskih bespilotnih letelica, uključujući jedan „Barjaktar-TB2“ u blizini rusko-ukrajinske granice, rekao je Konašenkov i dodao da je u oblasti naselja Kamenka oboren projektil ispaljen iz ukrajinskog višecevnog bacača „Smerč“.

1 COMMENT

  1. Само наставите тако баћушке! То треба свастикама и то не само у Украјини.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here