Ruske TV naširoko o Putinovoj poseti

0

Putinova poseta Beogradu glavna vest na svim ruskim (državnim) kanalima
 

Posete predsednika Putina inostranstvu su uobičajeno u centru pažnje ruskih medija, a ovoga puta dve TV su naglasile da Srbija nije uvela sankcije Rusiji uprkos pritiscima SAD i EU, i uz to su navele izjave srpskih zvaničnika o tome.

 

Rusija 24 je direktno prenosila vojnu paradu u Beogradu i obraćanje Putina.

 

Sve televizije su navele da su desetine hiljada građana Beograda napravili miting podrške Rusiji i Putinu, da su nosili ruske zastave, kao i portrete Putina i ruskog cara Nikolaja Drugog i transparent "Vladimire, spasi Srbiju".

 

Kako su hrvatski mediji videli dolazak Putina u Beograd?

 

Prvi kanal ruske TV je u izveštaju koji je trajao oko 13 minuta detaljno preneo sadržaj današnje posete, izjave Putina i predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, navodeći da je saradnja u oblasti gasa bila dominantna tema. Ta TV je navela da je tokom posete Srbiji Putin "govorio mnogo o onome što objedinjuje naše zemlje".

 

TV Rusija je naglasila da ruske investicije u Srbiji narednih godina treba osetno da porastu, a a da Srbija treba da poveća izvoz u Rusiju tri puta.

 

NTV u izveštaju navodi da je Putin došao u Srbiju samo na nekoliko sati, i da su zbog te posete vlasti Srbije "čak pomerile proslavu godišnjice oslobojenja Beograda". To, kako ocenjuje NTV, svedoči koliko je ta poseta "važna za Srbiju".

 

Kako su svetski mediji preneli Putinovu posetu Srbiji?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here