EPA/HELMUT FOHRINGER
Andrej Kelin

Rusija nema nameru da upotrebi taktično nuklearno oružje u Ukrajini, saopštio je ruski ambasador u Londonu Andrej Kelin u intervjuu “Bi-Bi-Siju”.

“Taktično nuklearno oružje u skladu sa ruskom vojnom doktrinom ne koristi se u takvim konfliktima. Mi imamo striktni spisak uslova upotrebe taktičkog nuklearnog oružja. Uglavnom, radi se o situacijama kada je pod znakom pitanje postojanje države. To u ovoj situaciji nije slučaj”, rekao je diplomata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

2 COMMENTS

  1. Nemamo nameru da upadnemo u Gruziju, nemamo nameru da upadnemo u Ukrajinu i, naravno, nemamo nameru da upotrebimo nuklearno oružje… retorika deluje poznato, ako ne prvi, onda drugi, odmah posle Ukrajine…

    P. S.
    Kada dama kaže ne to znači možda, kada kaže možda onda to znači da. Majka Rusija je izgleda dama…

  2. Demilitarizacija Ukrajine, hahahahaha. Pa nikad nisu bili naoruzaniji! Jeli vam to ta demilitarizacija?
    Denacifikacija: a, jeli? Pa onda ste trebali prvo od Moskve krenuti.
    Nuklearno oruzje? Mali problemcic, nemate ga samo vi bacuske, zar ne?
    Krvavi zlocini nad civilima? Opet krenite prvo od sebe, od Moskve pa cemo dalje do Kijeva, pa do Groznog i Kadirova….pa dokle se stigne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here