EPA/MAXIM SHIPENKOV
Anatolij Antonov

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici pokrenuli su totalni hibridni rat protiv Rusije na njenoj teritoriji, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Prema njegovim rečima, SAD istovremeno namamljuju NATO partnere da “finansiraju renesansu američkog vojno-industrijskog kompleksa”.

– Toliki novac ‘odbrana’ SAD nije videla čak ni u godinama Hladnog rata – dodao je Antonov.

Politički kurs Vašingtona vodi katastrofalnom scenariju

Pored toga, ambasador je naglasio da Rusija stalno upozorava SAD da njihova politika vodi svet ka katastrofalnom scenariju.

– Mi stalno upozoravamo Vašington da politika koje se drže kako bismo bili poraženi ‘na bojnom polju’ ubrzano vodi svet ka katastrofalnom scenariju – rekao je on novinarima.

Antonov je takođe demantovao tvrdnje da Rusija, navodno, preti primenom nuklearnog oružja, nazvavši ih “praznim i neodgovornim”.

– Niko u političkom i vojnom rukovodstvu Rusije nikada se nije izjašnjavao na taj način – dodao je diplomata.

Ruski ambasador je ranije izjavio da se Sjedinjene Američke Države u odnosima sa Rusijom rukovode stalnom željom da se samopotvrđuju u duhu Hladnog rata.

Antonov je istakao da se Vašington sve više uvlači u ukrajinski sukob, gubeći instinkt samoodržanja, a isporuke sve moćnijeg naoružanja Kijevu govore o raspoloženju SAD za eskalaciju.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here