pixabay.com
Foto: Ilustracija

Snažan vetar i pad padobrana doveli su do tragične smrti dvojice padobranaca tokom zajedničkih rusko-beloruskih vojnih vežbi u petak blizu poljske granice.

Navodno je jedan vojnik do poslednjeg trenutka pokušavao da spase drugog uz pomoć rezervnog padobrana, saopštilo je Ministarstvo odbrane, ali sistem nije stigao da proradi zbog male nadmorske visine, prenosi “RT”.

Incident se odigrao tokom simulirane vazdušne operacije u blizini beloruskog grada Grodno.

Operacija je bila deo zajedničkih hitnih vežbi koje se održavaju nedaleko od granice EU, na kojoj je trenutno napeta situacija zbog migranata.

Padobran obojice muškaraca srušio se na maloj nadmorskoj visini usled iznenadnog udara vetra, saopštilo je ministarstvo novinskoj agenciji TASS.

Dvojica vojnika su opisani kao vojnici po ugovoru i iskusni padobranci, koji su sertifikovani kao instruktori padobranskih skokova.

Obojica su hospitalizovana u lokalnoj medicinskoj ustanovi, ali su padobranci umrli od zadobijenih povreda. Ranije u petak, ministarstvo je saopštilo da je oko 250 ruskih vazdušno-desantnih vojnika učestvovalo u hitnim vežbama u Belorusiji.

Vežba je uključivala misiju na nepoznatom terenu i zajedničke taktičke manevre sa beloruskim snagama. Padobranci se sada vraćaju u Rusiju iz Grodnenske oblasti.

2 COMMENTS

  1. Курчење генерала, плате војници.
    Нису испоштована правила сигурности.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here