EPA/ALEXANDER ASTAFYEV
Foto: Arhiva

Predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev stiže danas u jednodnevnu posetu Srbiji povodom 75 godina od oslobođenja Beograda 1944. u Drugom svetskom ratu, a domaćin će mu biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Medvedeva će u 12.00 časova na aerdromu “Nikola Tesla” dočekati premijerka Ana Brnabić. Vučić će Medvedevu biti domaćin, najpre, na Vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, gde će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda “Sloboda 2019”.

Na batajničkom Aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” biće održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Sloboda 2019” povodom 75 godina oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Na vežbi učestvuje preko 2.000 vojnika, više od 25 vazduhoplova i preko 100 borbenih i neborbenih vozila. Prvi put će učestovati i podešaloni vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kao i ešaloni veterana, koji redovno učestvuju na ovim vežbama.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić svečani doček Medvedeva prirediće u 14.30 ispred Palate Srbija, nakon čega će dvoje premijera imati sastanak u četiri oka. Ruski premijer će se u 16.30 obratiti na 27. Posebnoj sednici Narodne skupštine Srbije. Posle polaganja venaca na Spomen-groblje Oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, premijer Medvedev će se sastati s predsednikom Vučićem, s kojim će razgovarati u četiri oka.

U 18.40 Vučić i Medvedev će se u Palati Srbija obratiti medijima, a potom će u Centru “Sava” prisustvovati svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here