EPA/Sergei Ilnitsky

“Odluka WADA ozbiljan je udarac ruskom sportu i neophodan je odlučan odgovor ruskih vlasti, pre svega predsednika Putina”, rekao je danas zamenik predsednika Dume i član Izvršnog komiteta Ruskog fudbalskog saveza Igor Lebedev.

– To je snažan udarac za ruski sport. Prema mom mišljenju, neophodna je odlučna akcija naše zemlje, pre svega predsednika, jer je upravo u njegovoj moći da sada uvede red u toj oblasti u Rusiji – kaže Lebedev.

Svetska antidoping agencija suspendovala je Rusiju sa međunarodnih takmičenja na četiri godine.

Na ovaj način je Rusija izgubila pravo da organizuje međunarodna sportska takmičenja i podnosi zahteve za njihovu organizaciju. Sportisti ne mogu da učestvuju na olimpijskim i svetskim prvenstvima pod nacionalnom zastavom.

Izvršni komitet WADA suspendovao je Rusiju sa učešća na svim međunarodnim takmičenjima.

3 COMMENTS

  1. Kako bi bilo da Rusija odgovori na provokacije prekidom svake saradnje i izadje iz medjunarodnih institucija i saveza? Neka se provokatori takmice sami sa sobom i neka razmisle kako ce izgladiti stvar bez gubitka obraza – i vratiti Rusiju. Nije iskljuceno da se i neke druge zemlje ugledaju na Ruse i kaubojima okrenu ledja. Moze svet da se bavi sportom i bez komercijale.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here