EPA-EFE/TOMS KALNINS
Ruski avion Suhoj Superdžet

Srpska aviokompanija “Er Srbija” pregovara s ruskom civilnom aviokompanijom “Suhoj” o kupovini aviona “Suhoj Superdžet 100”, izjavio je visoki zvaničnik ruske vlade Sergej Prihotko.

Sergej Prihotko je, uoči današnje posete Srbiji premijera Dmitrija Medvedeva, novinarima u Moskvi rekao da se razgovara i o formiranju centra za remont aviona SSJ 100 na beogradskom aerodromu, kao i o kupovini letelica MS-21, koja je u pripremnoj fazi, prenosi Tas.

4 COMMENTS

  1. Ovaj avion je vec imao tri udesa, ukljucujuci i prilikom prvog leta 2012. kada stradalo 45 ljudi ukljucujuci i potencijalne kupce istog, sve evropske avio kompanije koje su ga imale vratile ga Rusima, a o njemu posvecena jedna emisija na National Geographic o avio nesrecama. A materijala o ovom nepouzdanom avionu ima koliko hocete na internetu. Toliko….

  2. Пре куповине \\\”руске\\\” технологије треба се ослободити арапских инвеститора.
    На жалост са SSJ100 као и са Airbusom се управља као да су дечије играчке или јефтини авио симулатори на Интернету, што се игнорише од стране озбиљних произвођача авиона.

  3. Bolje da uznete od Putina 2 Rakete S- 600 najnovije i stacionirate u Nis i zavrsili bi poso ostavite stare avione.

    • nemoj ti da se brines za to ,vec je sve stacionirano odavno samo cekamo vas da krenete ,nemoj da zaboravljas republika srpska je tu——- nije ustaska nije turska — Републикa Српскa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here