commons.wikimedia/Vitaly v. Kuzmin
Ruski vojnici

Ruski vojnik koji je prošlog meseca ubio osmoricu kolega na istoku Rusije rekao je da je reagovao na stalno uznemiravanje i pretnje silovanjem.

Ramilj Šamsutdinov (23) uhapšen je 25. oktobra u vojnoj bazi i optužen za ubistvo. Rusko ministarstvo odbrane okrivilo je nervni slom, ali kasniji izveštaji ukazuju na navodno uznemiravanje unutar jedinice u izolovanom gradu Gorniu.

“Oficiri su tog dana rekli da će me silovati. Znam da su to činili i drugima pre mene. Nije bilo izlaza. Ako je te večeri bio moj red, šta je trebalo da učinim”, rekao je Šamsutdinov.

Njegov otac Salimzan Šamsutdinov rekao je da je u bazi bilo stalno uznemiravanje zbog čega je njegov sin popustio. Prema njegovim rečima, mladi vojnik ne žali zbog svojih postupaka.

“Žao mi je, nisam imao izbora. Ili će me ubiti ili ću ih ubiti”, poslao je poruku svom ocu preko ruskih medija.

Dodao je da mu je žao jedino što je slučajno pogodio dvojicu svojih kolega, ali da ni najmanje ne žali zbog ostalih. Prema navodima, sve je počelo kada su mu nadređeni ukrali mobilni telefon 4 meseca pre pucnjave, a fizičko nasilje nije izostalo.

U međuvremenu, vođa grupe “Ruski oficiri” rekao je da nema sistematskog uznemiravanja vojske i optužio je nasilne video igre za Šamsutdinov čin. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu takođe je rekao da nasilje više nije sistemski problem u ruskoj vojsci.

“Nema mesta za maltretiranje u vojsci”, rekao je Šojgu.

Međutim, “Gardijan” prenosi da je lokalni portal “72.ru” objavio da je komandant baze tražio novac od vojnika, terao ih da budu budni danima i zlostavljao mlade vojnike na razne načine.

3 COMMENTS

  1. Ruska i skjavelska vojska su pijandure i pedere onisu zlo za planetu i zato njih treba rasporediti u karantin jer su opasni za ljudsko bice sterilje pijandure narkomane krvnici silovacih sopstvenih deteta tu sortu treba unistiti od planete to je ponislio i Hitler koji neje uspeo a sad je vreme da njih unistiti ili postaviti u karantin

  2. Prvo treba unistiti siptarske teroriste i dzihadiste iz tkz.OVK,koje je americki kongres proglasio za teroristicku organizaciju,pa osuditi na dozivotni zatvor u Hag sve politicare na KiM koji su bili u teroristicku OVK jer su zlocinci i ubice, a protiv kojih se vodi istraga u medjunarodnom sudu. Zato su Amerikanci napravili da na izborima ne pobedi niko ko je bio u ratu,jer ce svi biti osudjeni.Ameri na Kosovu* rade sta im ce cefne,tamo politicari sluze samo da izpunjavaju americke naredbe,i sprovode njihovu politiku. A to je priznao i njihov tkz.”premijer”koji je kazao da Kosovo* nema svoju spoljnu politiku,nego da njihovu politiku vosi SAD!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here