commons.wikimedia
Američki ratni brod

“Moskva upozorava SAD – da ne uvode blokadu Venecueli, a o pitanju povećanja nelegalnog pritiska sankcijama će se raspravljati i tokom razgovora šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i potpredsednice Venecuele Delsi Rodrigez”, izjavio je Sergej Rjabkov, zamenik ministra inostranih poslova Rusije.

Rjabkov je izjavio da je Rodrigezova imala u Moskvi već nekoliko razgovora i “da će kontakti sa njima biti nastavljeni na različitim linijama”.

– Naravno, razmotrićemo protivzakonite i nelegalne mere uticaja sankcijama i pokušaje da se uspostavi blokada Venecuele. Mi upozoravamo Vašington da ne čini nepromišljene koraka u toj sferi – rekao je Rjabkov.

Admiral Kreg Foler, šef Južne komande američkih oružanih snaga, izjavio je da je Ratna mornarica SAD spremna da izvede potrebne operacije protiv Venecuele.

– Američka mornarica je najjača na svetu. U slučaju donošenja političkog rešenja o korišćenju flote, siguran sam da ćemo moći da uradimo to što treba da bude urađeno – rekao je Foler.

Admiral je ovo izjavio tokom vojnih vežbi koje sprovode SAD sa nekoliko država Južne Amerike, u blizini brazilske obale. On je dodao da su ove vojne vežbe signal predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru, kao i njegovim partnerima.

Ranije su mediji pisali da Donald Tramp razmatra uvođenje blokade Venecueli.

2 COMMENTS

  1. E vi Rusi ako ne zveknete aMeriku uskoro-kakav Putin?Ja ću doći da vam to naredim.Jasno!

  2. ti americki generali su budalesine. kako su najjaci kad druga i treca strana kinezi imaju da im uzvarte totalnim razaranjem i tu ne bi bilo pobednika. kako su onda najjaci? U odnosu na Rusiju, Kinu. Stvarno na kojim su drogama>

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here