Ružić ima utisak o “Utisku” i cenzuri

0

Ružić o cenzuri i koaksijalnim kablovima
 

"Imam ‘utisak’ da političari imaju obavezu da stanu u odbranu principa, vladavine prava, novinarskih sloboda, izražavanja različitosti u stavovima i mišljenima i afirmaciju demokratskih i evropskih vrednosti", napisao je Ružić na Fejsbuku, uz napomenu da je to njegov lični stav.

 

On je dodao i da ga "obuzima utisak" da promena svesti i mentaliteta protokom poprima obrise duha vremena kada su se "vlažili" i koaksijalni kablovi – u vreme cenzure krajem 1990-ih godina. "Iskreno se nadam da me utisak vara", napisao je Ružić.

 

Ako vam nije jasno šta je Ružić hteo ovim da kaže i kakve veze koaksijalni kablovi imaju sa cenzurom možda vam nešto bude značila definicija kokasijalnog kabla, koju smo preuzeli sa Vikipedije. Naime, elektronska enciklopedija kaže: "Koaksijalni kabl je vrsta električnog kabla kod koje je jedan provodnik smešten unutar drugog šupljeg provodnika tako da oba imaju zajedničku osu. Nesimetrični kablovski vodovi javljaju se zbog potrebe za vodovima koji oko sebe neće širiti ometajuće elektromagnetnko polje i time ometati druge vodove". Metafora sada ima smisla.

 

Emisija "Utisak nedelje" trebalo je da bude emitovana sutra na TV B92, ali je njena autorka Olja Bećković saopštila da je "Utisak" zabranjen.

 

Većinski vlasnik kompanije B92, deoničarsko društvo "Astonko" saopštio je večeras da su neistinite tvrdnje da je zabranjen "Utisak", već da nije postignut dogovor autorke i menadžmenta televizije o emitovanju emisije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here