Privatna arhiva

Beograd će narednih dana biti centar svetskog rvanja. U glavnom gradu Srbije sutra će biti organizovan redovni godišnji kongres Svetske rvačke federacije, kao i prijem novih članova u rvačku Kuću slavnih, a sve to biće uvertira za Svetsko prvenstvo koje počinje u nedelju i trajaće do 18. septembra.

Tim povodom u srpsku prestonicu stigao je i po mnogima najbolji rvač svih vremena Mihain Lopez. Slavni Kubanac je petostruki svetski šampion, a u bogatoj karijeri čak četiri puta uzastopno je osvajao zlato na Olimpijskim igrama u grčko-rimskom stilu.

Lopez je promoter šampionata sveta, a Srbijom je oduševljen:

– Uživam u velikom gostoprimstvu izuzetno ljubaznih domaćina, mojih velikih sportskih prijatelja – rekao je Lopez i potom dodao:

– Čast mi je i zadovoljstvo što sam izabran za promotera. Rvanje je moj život i veoma mi je drago što ću uživo moći da ispratim vrhunski rvački spektakl.

Lopez je sa mnogo komplimenata govorio i na račun organizatora svetskog prvenstva:

– Obišao sam borilišta i zaista sam oduševljen. Dvorana ispunjava sve najviše standarde. Nadam se da će i publika doći u što većem broju i da ćemo u Beogradu uživati u sjajnim borbama.

Čuvenom kubanskom rvaču priređeno je i malo iznenađenje. U društvu kolege sa stručnjače, osvajača zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, Davorom Štefanekom na našem najvećem stadionu gledao je meč Lige Evrope između Crvene zvezde i Monaka:

– Atmosfera je bila zadivljujuća. Bio sam zaista očaran, jer tako nešto još nisam doživeo. Dugujem veliku zahvalnost Davoru, jer to je bio događaj za pamćenje i žao mi je što vaš klub nije pobedio – zaključio je Lopez.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here