EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
S-300

Ruske Vazdušno-kosmičke snage zaštitiće gradove i važne objekte „protivvazdušnim transformersima“.

Ministarstvo odbrane Rusije odlučilo je da modifikuje sisteme protivvazdušne odbrane S-400 „Trijumf“ i S-300 „Favorit“, pišu „Izvestija“, pozivajući se na rusko Ministarstvo.

Prema pisanju lista, nakon modifikacije S-400 i S-300, lansirni sistemi će imati mogućnost da istovremeno pogađaju ciljeve, kako raketama izuzetno velikog dometa, tako i raketama kratkog dometa sa velikim manevarskim sposobnostima. Navodi se da će se rakete birati u skladu sa taktičkom situacijom.

– Takav sistem je neophodan da se ne bi trošila skupa municija na manje važne mete – rekao je bivši zamenik glavnog komandanta Ratnog vazduhoplovstva zadužen za pitanja Ujedinjenih sistema PVO Zajednice nezavisnih država Ajteč Bižev.

Trenutno su sistemi S-400 i S-300 opremljeni samo jednim unapred odabranim tipom raketa. Kako bi se zamenile, borbeno vozilo treba povući sa položaja i dopuniti rakete. Modifikovani sistemi će radikalno povećati sposobnosti ruske protivvazdušne odbrane i omogućiće da se formira ešalonirana odbrana za uništavanje svih vrsta meta, smatraju ruski eksperti, prenose „Izvestija“.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here