Lična arhiva
Sastanak na kom su osnovane nove sekcije

Austrijsko-srpsko kulturno društvo “Vilhelmina Mina Karadžić” iz Beča formiralo je Klub ljubitelja knjige i Sportsko-rekreativnu sekciju.

Za koordinatorku Kluba ljubitelja knjige “Mina Karadžić” izabrana je Katarina Milisavljević, članica Upravnog odbora društva.

– Cilj kluba je da privuče afirmisane, ali i mlade i talentovane pisce i pesnike, kao i sve one kojima je pisana reč na srcu. Tako smo već zakazali i prvu promociju na kojoj ćemo predstaviti sabrana dela dr Vjere Rašković Zec – istakla je Milisavljevićeva.

U saradnji sa Zajednicom srpskih klubova u Beču promocija će biti održana u 19 sati u prostorijama Zajednice u ulici Gudrunstrasse 133b, u 10. bečkom okrugu.

Predsednica društva prof. Svetlana Matić je tim povodom dr Vjeri Rašković Zec uručila zahvalnicu za donaciju knjiga Biblioteci “Mina Karadžić”.

Za koordinatorku Sportsko-rekreativne sekcije izabrana je prof. Vanja Simović, članica UO društva i trener kineske veštine či gong, koja, između ostalog, doprinosi smirenju i smanjenju svakodnevnog stresa.

Svetalna Matić i Vjera Rašković Zec

– Danas nam je više nego ikada ranije potrebna rekreacija, kao i kretanje i dobro psiho-fizičko zdravlje. Da bi se došlo do harmonije u organizmu, mora da se postigne balans – podvukla je ona.

Prvi trening zakazan je u subotu u 17.30 u prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču. Kada vremenske prilike dozvole, treninzi će biti i na otvorenom, u prirodi.

Ko želi da se priključi novim sekcijama “Mine Karadžić” može se prijaviti na sledeće brojeve telefona i imejl adrese: Sportsko-rekreativna sekcija 0699 118 98 284, vanja71@gmx.at, Klub ljubitelja knjige “Mina Karadžić” 0681 206 98 059, kmilisavljevic97@gmail.com.