S Lajovićem svi naši iz Top 100 u drugom kolu

0
EPA/SRDJAN SUKI
Lajović na meču prvog kola

Naš trećeplasirani teniser na svetskoj listi pridružio se četvorci koja je isto probila led na pariskoj šljaci.

Dušan Lajović (35. mesto) savladao je sa 6:3, 6:4, 6:4 najbolje rangiranog brazilskog igrača Tijaga Monteira (112), koji je bio prošao tri kola u predtakmičenju. Sledeći suprarnik je Francuz Eliot Banšetri (273), takođe kvalifikant.

U drugo kolo ranije su ušli Novak Đoković, vodeći teniser sveta, Laslo Đere (32), Filip Krajinović (60) i Miomir Kecmanović (85).

Đokovićev sledeći rival je Švajcarac Henri Laksonen (104). Igraće u četvrtak. Ako prođe i njega, sastaće se s uspešnijim iz meča domaćeg igrača Žila Simona (33) i Italijana Salvatorea Karuza (147).

Đere igra s 19-godišnjim Australijancem Aleksejom Popirinom (109). Pobeda ga vodi na megdan boljem iz meča Francuza Žoa Vilfrida Conge (82) i Japanca Keija Nišikorija (7).

Krajinovićev protivnik je Španac Roberto Karbaljes Baena (76). Prođe li ga, ići će na duel s pobednikom meča Grka Stefanosa Cicipasa (6) i Bolivijca Uga Daljijena (86).

Kecmanović igra s Belgijancem Davidom Gofenom (29). Ako ga savlada, što bi mu bio vredan uspeh, gotovo je sigurno da će na megdan kralju šljake Špancu Rafaelu Nadalu, koji je u Bulonjskoj šumi podigao trofej 11 puta. Važećem prvaku drugi suparnik je Nemac Janik Maden (114), koji je prošao kvalifikacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here