Sa Crnogorcima zaigrali Užičko kolo

0

Članovi KUD-a Crna Gora
 

Organizatori su izračunali da je festival za šest dana posetilo čak 450.000 ljudi, što dovoljno govori o kakvom se spektaklu radi.

Publici se predstavilo i Kulturno-umetničko društvo Crna Gora iz Podgorice i za prikazane koreografije izmamilo aplauza gostiju. Među brojnim učesnicima festivala bili su i članovi Srpskog kluba "Nikola Tesla" iz Filaha, koji nisu krili oduševljenje nastupom braće iz Crne Gore.

– Posle njihovog nastupa odmah smo otišli da ih pozdravimo i upoznamo. Primajući čestitke, oni su spontano za uzvrat odigrali sa nama Užičko kolo. Bio je to nezaboravan trenutak jer se radi o društvu koje ne samo da ima tradiciju od 40 godina, nego i vrhunske članove. Drago nam je da smo ih upoznali i verujem da ćemo imati još priliku da se sretnemo – preneo nam je Bojan Glišić, član uprave našeg kluba iz Vilaha, koji je bio na licu mesta.

Ansambl KUD Crna Gora se nalazi na petnaestodnevnoj turneji, gde predstavljaju svoju državu, kulturu, običaje i tradiciju. Posle Vilaha, učestvovaće na festivalu u Rodezu, u Francuskoj, a potom ih očekuje i nastup u Bugarskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here