Sa dočeka na posao

0

Jedna od retkih crkvenih sala koja je organizovala doček sa pevačem iz otadžbine bila je crkva Svete Petke u Rokbenku. Tamo je zemljake zabavljao Radmilo Zekić, ali je i tu poseta bila manja od očekivane.

Tačno u ponoć između utorka i srede, na smeni stare i nove godine po julijanskom kalendaru, u sali crkve Sveta Petka ponovo je zavladala svečarska atmosfera. Uz poljupce i zagrljaje, porodice, zemljaci i prijatelji razmenjivali su iskrene čestitke i želje za mnogo više sreće, zdravlja, ljubavi i blagostanja.

Porodica Katazović je imala poseban razlog za veselje, jer su posle dužeg vremena na okupu u Melburnu bili braća Dragomir i Nedeljko Kajtazović sa Milicom. Reč je o porodici koja živi između Australije i Amerike.

Kako je ove godine proslava pravoslavne Nove godine pala na radni dan, mnogi su odmah posle dočeka žurili kućama kako bi narednog jutra bili spremni za posao.

Srećno i veselo!

U Srpskom kulturnom klubu "Sveti Sava" u Hokston Parku prilike su naterale da se za doček pravoslavne Nove godine oslone isključivo na lokalne snage. Pored njihovih vernih pevača, Vesne Demirović i Dise Milovanovića, značajno pojačanje dobili su u bendu Crni voz sa poznatim trubačem Stoletom Petrovskim. Stole se pre izvesnog vremena vratio sa dužeg gostovanja u inostranstvu i evo Voza ponovo na sidnejskoj sceni.

Crni voz svira dobru muziku, sa mnogo ritma – dušu dalo za ovakve zabave gde ljudi jedva čekaju da zaigraju.

Te večeri, prvu čestitku "Vestima" napisala je jedna od posetiteljki u Hokston Parku – u notesu u koji nam je upisivala svoje i imena prijatelja s kojima je sedela, Radenka Brajić poručila je: "Srećno i veselo!"

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here