Tanjug
Ivica Dačić

Pred otvaranje generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, imao je niz kraćih susreta sa visokim svetskim zvaničnima, a tu praksu će nastaviti i danas.

On je u Njujorku razgovarao sa ministrom inostranih poslova Tadžikistana Sirodžidinom Aslovom, gde su obojica ukazala na veliki potencijal koji postoji za razvoj bilateralnih ekonomskih odnosa.

Tokom razgovora potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i izraženo je posebno zadovoljstvo povodom predstojeće posete ministra inostranih poslova Tadžikistana Srbiji.cIstaknut je interes da se imenuju počasni konzuli u Srbiji i Tadžikistanu, koji bi radili na daljem zbližavanju dve zemlje.

Na sastanku su razmenjena mišljenja i o najvažnijim procesima na multilateralnom polju i dogovoreni naredni koraci u cilju uspešnog razvoja saradnje na principima poštovanja i međusobne podrške na međunarodom planu.

Šef srpske diplomatije sreo se u Njujorku i sa premijerom Belgije i budućim predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, ministrom inostranih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, predsedavajućim Predsedništvu BiH Željkom Komšićem, ministrom inostranih poslova Brazila Ernestom Araužom, ministrima inostranih poslova Tunisa i Bangladeša, generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom i drugima, saopštio je MSP.

5 COMMENTS

  1. Jeste primetili da ustaše kopiraju Ruse:imaju i semju i familiju:Grabar Kitarović,Grlić Radman.E šta ti je europejski duh.

  2. Morao si ipak Dačo malo Kolindicu da pomazić.Pa nije ustašica za baćiti.ima onajošuvek upotrebnu vrednost.

  3. Nije se službeno sastao sa Predsjednicom Hrvatske gospođom Kolindom Grabar Kitarović već joj je nasilno prišao dok je sjedila što se jako dobro vidi na slici…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here