Sa Mustafom može da se pregovara

0

Na nove kosovske vlasti čekalo se nekoliko meseci, zbog toga su u zastoju bili i pregovori između Beograda i Prištine. Da li će se sada nešto promeniti za TV B92 govorili su direktor Kancelarije Vlade Srbije za medije Milivoje Mihajlović i novinar sa KiM Idro Seferi.

 

Isa Mustafa – čovek koji nije pripadao nacionalističkim krugovima
 

Mihajlović je, povodom napuštanja sednice Skupštine Kosova predstavnika liste Srpska, rekao da oni sigurno u ovom trenutku obavljaju neku vrstu pregovora, u vezi sa tim na koji način će se interesi Srba najbolje ostvariti. Kako je rekao, on očekuje da će doći do nekog ozbiljnijeg dogovora u vezi sa tim.

 

Na pitanje da li će izbor novog premijera nešto promeniti u pregovorima Beograda i Prištine, Idro Seferi kaže da smo do sada imali stagnaciju, i ne samo zbog formiranja nove vlade, nego i pre.

 

– Većina sastanaka su bili samo formalni sastanci i sastajali su se da bi proces išao dalje, rekao je i dodao da će po pitanju pregovora interes Vlade Kosova biti "veoma veći". U Vladi će postojati i ministarstvo bez potrfelja koje će se isključivo baviti pregovorima u Briselu, napominje.

 

Seferi kaže da je u celoj priči Tači i dalje glavni čovek.

"On je zadržao tu poziciju da bi došao u poziciju predsednika Kosova kad to bude moguće", rekao je Seferi.

 

“Vidimo da su Vlada Kosova i koalicija koja je formira odlučili da Edita Tahiri ima glavnu ulogu, barem u tehničkom dijalogu… Isa Mustafa (novi premijer) je izrazio spremnost za dijalog… On je čovek koji nije pripadao nacionalističkim krugovima i sa kojim može da se priča”, naglasio je Seferi.

 

Na pitanje šta mogu biti eventualni problemi za nastavak dijaloga, Mihajlović je rekao da Beograd očekuje da vlasti u Prištini blokiraju ono što je dogovoreno. Ipak, kako je naglasio, treba da se formira tim koji će bi omogućio bolji život svih u srpskoj pokrajini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here