EPA/Roman Pilipey
Argentinski teniser

Najbolji argentinski teniser Huan Martin del Potro priznao je da sa najvećim rivalima ne priča o tenisu.

 

Del Potro koji je posle pregleda u Barseloni preko društvenih mreža najavio skori povratak na teren, otkrio je o čemu priča sa igračima “velike trojke”.

Možda je iznenađenje da Del Potro sa njima ne razgovara o tenisu, čak ni kada su na treningu, što se često događa, jer kaže da voli da trenira sa najboljima.

– Svi mi treniramo da igramo te najvažnije mečeve. Motivisani smo da igramo jedni protiv drugih, a ta trojka je najbolja u istoriji i ostati tu u vrhu toliko dugo nije nimalo jednostavno – rekao je Del Potro.

Potom je konkretno otkrio o čemu priča sa velikim rivalima.

– Van terena, sa Novakom pričam o životu uopšte, sa Federerom razgovaram o fudbalu, a sa Rafom o povredama. To je zaista zanimljivo iskustvo – priznao je teniser iz Tendila.

On je rekao i da Federer izbegava razgovor o tenisu.

– Sa Rodžerom mnogo pričam o fudbalu. O tenisu uopšte ne razgovaramo jer smo rivali, a čak i da ga nešto pitam imam utisak da ne bi hteo da mi odgovori. Kada je bio ovde u Argentini, bio je impresioniran time koliko su svi ljubazni. Uživao je, baš mu se dopalo, ne znam da li mu je negde drugo tako bilo – izjavio se Delpo.

Dodao je i da najviše probleme ima kada je sa druge strane terena Rafael Nadal.

– Protiv njega moja igra najviše dolazi do izražaja, u stanju sam da mu naudim i zato me mnogo poštuje, ali on nekako uvek nađe način da me pobedi, bez obzira da li igra loše ili ne – zaključio je šampion Ju-Es opena iz 2009.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here