T. Barbulović
Plivalo se na -3 stepena

Hram Svetog Georgija u Kopenhagenu bio je pretesan da primi sve vernike na bogosluženju na Bogojavljenje. Posle liturgije osvećena je bogojavljenska vodica i podeljena vernicima, a posle podele nafore protojerej Aleksandar Samardžić je pozvao sve zainteresovane na prvo organizovano plivanje za Časni krst među našim parohijama u Skandinaviji.

Na morskom keju Strandpromenade u Kopenhagenu, po veoma hladnom, sunčanom i vetrovitom vremenu i na -3 stepena, okupilo se više stotina vernika.

Plivalo je ukupno sedamnaest učesnika, od toga dve hrabre devojke i petnaest odvažnih momaka i to: Aleksandra Rakić, Zdenka Tanović, Gorije Račić, Radovan Đuričanin, Stefan Đuričanin, Zoran Rajović, Vitomir Rajović, Radomir Rajović, Dragan Jocić, Stefan Garović, Danilo Prelević, Nenad Prokopović, Tomislav Prokopović, Miloš Stijović, Stefan Kuburović, Dragić Marsenić i Rajko Novović. Aleksandra Rakić je posle liturgije pevnicu i crkveni hor zamenila plivanjem.

Časni krst je sa suprotne strane dovezen u brodiću Miroslava Rajića na kome se vijorila srpska zastava. Prvi je do krsta doplivao Dragan Jocić. Svim takmičarima su dodeljene poklon majice i zahvalnice. A devojkama na dar i ikone sa Hilandara.

Ovi hrabri momci i devojke su pokazali da je duh iznad tela i svojim podvigom uputili veliki izazov mnogima za plivanje naredne godine.

Izvor:
T. Barbulović - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here