Sa svinjom u krevetu

0

Zašto da spavaju u oboru kad mogu i u krevetu vlasnika?!
 

Sve je krenulo iz Holivuda. A koliko ljubav prema ljubimcima ide u krajnost, najbolje svedoči primer Maraje Keri, koja je za godišnji odmor svojih osam pasa u Velikoj Britaniji nedavno izdvojila 145.000 evra. Za hotel za pse u Bristolu dala je 18.000 evra, u kom dnevni boravak košta 75 evra, ali pevačica platila više za dodatnu pažnju.

 

U luksuznom hotelu psi će biti redovno kupani, četkani, ići će u šetnju i svaki od njih će spavati u posebnom krevetu. Kuvar će spremati posebne obroke za svakog psa jer je Maraja rekla da njeni ljubimci ne jedu bilo šta. Američka pevačica prevoz za njih je platila 126.000 evra. Mediji navode da pevačica godišnje potroši više od 20.000 evra samo za uređivanje krzna svojih pasa.

Maltezeri Britni Spirs, Lejsi Lu, Bit Bit i Laki, spavaju u kraljevskim krevetićima. Osim toga pevačica ih oblači u haljinice, čizmice, ogrtače, kabanice, letnju odeću i šeširiće dizajnirane specijalno za njih. Britni se posle razvoda osim za svoje sinove borila i za starateljstvo nad zajedničkim psima. Organizacija za prava životinja PETA čak je uputila pismo ohrabrenja Federlajnu da traži starateljstvo nad njihova dva krznena ljubimca.
I Rene Zelveger obožava pse, a psa Dilana često vodi na snimanja i tačno zna u kojim hotelima primaju kućne ljubimce. Prijatelji je čak zovu i Žena Pas.
 

Predsednički krokodil

Da svom kućnom ljubimcu ugode što je više moguće, postoji kod poznatih odvajkada.

Magarci u komšiluku

Glumica Riz Viterspun je veoma bolećiva prema magarcima! Napravila je pravu pometnju komšijama kada je na svom posedu čuvala dva magarca koje je nazvala Honki i Tonki. Danas ima malu farmu na kojoj ih gaji, a ovi ljubimci uživaju na livadi. Ris im kad god je kod kuće poklanja pažnju, mazi ih i češka.

Poznati astronom, danski plemić Tige Otesen Brahe, bio je poznat i po tome što je imao ni manje ni više nego losa za kućnog ljubimca. Kao svaki negovani i razmaženi ljubimac, Brahe je znao da šeta između stolova tokom zabava i popije više nego gosti. Ta nezgodna navika ga je kako su pisali mediji koštala života. Jedne večeri toliko se napio da je pao niz stepenice i umro.

 

Svojevremeno je Odri Hepbern na putu naišla na malo lane, koje je verovatno ostalo bez mame. Slavna glumica ga je uzela i od tada se nije razdvojila od njega. Niz fotografija koje je napravila sa njim pokazuje da je ovo malo lane imalo glamurozan život.

Majk Tajson je veliki ljubitelj tigrova. Slavni bokser svoje ljubimce drži u posebnim kavezima i odvaja oko 1.500 dolara dnevno samo da ih nahrani. Tigrovi simbolizuju snagu, pa ne čudi što ih je Majk odabrao da mu budu ljubimci.

Megan Foks odlučila se za prase, koja spava sa njom u krevetu, ide u šetnje, ali i na snimanja. Kada ga je kupila, prestala je da jede svinjetinu. Kirsti Eli obožava egzotične vrste, pa je sa oduševljenjem udomila madagaskarskog lemura, koji boravi u njenom dvorištu skačući sa grane na granu. Kirsti planira da udomi još nekoliko kako bi mališan imao društvo.

 

Markiz de Lafajet je 1826. godine šestom predsedniku SAD Džonu Kvinsiju Adamsu poklonio aligatora. Kao i svaki predsednički ljubimac, aligator je živeo u Beloj kući sa vlasnikom.

 

Čuveni španski slikar Salvador Dali je dobar deo života imao ozelota Babua (vrsta divlje mačke) koga je vodio svuda sa sobom. Zajedno sa svojom velikom mečkom Dali je proputovao ceo svet, uključujući luksuzna krstarenja. 

 

Džemper za kokošku

Tori Speling za kućnog ljubimca ima svilenu bantamsku kokošku koju je nazvala Koko Šanel. Od nje se ne odvaja ni u dnevnim obilascima butika, niti na svečanim večerama. Glumica je čak na dodelu nagrada došla sa svojom ljubimicom, koja je poslušno kljucala hranu iz tanjira. Koko obožava da ide u porodične šetnje i voli da se druži sa ljudima. Živi u kući, a čak ima i nekoliko džempera.

Jedan od najpoznatijih pesnika 19. veka, Džordž Gordon Bajron, imao je mnogo kućnih ljubimaca, ali među najneobičnijim je svakako medved s kojim je delio sobu na fakultetu.

 

I dok mnoge dame sanjare o romantičnoj večeri i zagrljaju sa holivudskim lepotanom Džordžom Klunijem, on je svoju ljubav poklonio svinji Maksu, kojeg je doskora držao u svom domu.

A Majkl Džekson je imao šimpanzu Bablsa, kojeg je usvojio 80-ih godina. Imao je tretman kao čovek, spavao je u dečjem krevetu, pio čaj, koristio toalet i pravio društvo na turneji po Japanu. Osim Bablsa Džekson je kao kućnog ljubimca na svom ranču u Neverlendu držao i lamu Luija.
 

Akva park za pse

Dok gazde letuju na nekom egzotičnom mestu, njihov kućni ljubimac može da uživa u ekskluzivnom odmaralištu Eplvud u Arizoni, koje nudi krevetiće s madracima od prave vune, bazen s barom u obliku kosti i TV u boji. Onima, pak, koji se plaše da će im se izgubiti četvoronožni članovi porodice, poverili su ih poznatoj firmi za proizvodnju igračaka. Matel nudi pseći Tviter, društvenu mrežu za ljubimce u obliku plastične stvarčice okačene za ovratnik, koja na Tviteru ostavlja podatke o njihovom kretanju.

 

Tako firma Fanki pets nudi bežičnu veb kameru kojom vlasnik prati što mu ljubimac radi. A novi zabavni park Volt Dizni vorld u Lejk Buena u Vista, u američkoj državi Floridi, namenjen je kućnim ljubimcima. Osim smeštaja, i priče za laku noć, mali četvoronošci će moći da se igraju u akva parku. Noćenje u običnoj sobi je 37 dolara. Rizort ima i posebne luskuzne vile sa plazma TV ekranima. Takav smeštaj je 59 dolara, dok za boravak u luksuznim apartmanima sa privatnim dvorištima treba izdvojiti 76 dolara. Sve to je namenjeno poznatima koji imaju duboki džep.

Kako bi obezbedili svoje ljubimce i posle smrti, mnogi poznati ostavljaju i testament. Tako

Krematorijum za životinje

Jedan od najiščekivanijih projekata u Zagrebu jeste groblje za kućne ljubimce, čija se izgradnja čeka već godinama. Lokacija je poznata odavno, groblje će se graditi pored skloništa za napuštene životinje u Dumovcu, samo što radovi još nisu počeli, ponajviše jer je dugo trajalo rešavanje imovinsko-pravnih odnosa. U planu je da se napravi krematorijum s grobljem, kao i park za sve posetioce koji će obilaziti svoje kućne ljubimce na večnom počivalištu.

je slavni kreator Aleksandar Mekvin, pre nego što je izvršio samoubistvo, mislio i na svoje kućne ljubimce, kojima je svojom oporukom ostavio čak 80.000 dolara. Mekvin, koji je imao tri pitbul terijera, Đusa, Mintera i Kalum, namenio je istu svotu psima kao i svojim dvema spremačicama. Novac namenjen psima donirao je domu za zbrinjavanje pasa i mačaka kako bi osigurao da će se o njegovim ljubimcima neko brinuti na isti način kao što bi on.

 

Kućni ljubimci postali su popularni skoro kao i njihovi vlasnici jer poznate ličnosti jedva čekaju da ih fotografišu za Instagram. Svojim psom najviše je opsednuta Lejdi Gaga koja u poslednje vreme ne prestaje da objavljuje fotografije svog malog ljubimca. Majli Sajrus ima nekoliko ljubimaca, ali fanove je iznenadila fotografijom zeca! Zeca ima i Kara Delevinj i nosi ga u torbi čak i kad ide na revije, a redovan je i na Instagramu.

Džastin Biber ima majmuna! Svi oni poziraju sa svojim ljubimcima koji im dobro dođu da se opuste od napornog posla. Šakira ima dva zeca, koje je usvojila. S obzirom na to da je jedna od najaktivnijih pevačica na Tviteru, latino diva je postavila fotografiju sebe i svog ljubimca kako se igraju. A Kristen Stjuart je od majke na poklon dobila vuka! Ono što brine mladu glumicu jeste kako će reagovati komšije koje nisu baš odušeljene što blizu njih živi krvoločna životinja.
 

DRUGA STRANA MEDALJE – Strah od krave

Među slavnima ima i onih koji se plaše životinja. Kantri pevač Lajl Lovet plaši se krava, a ništa manje nije čudna ni fobija slavnog supermodela Tajre Benks, koja u svojoj blizini ne može da podnese delfine. Zvezda "Sumrak sage" Robert Patinson drhti ispred konja, a njegov kolega, glumac Orlando Blum, plaši se svinja. Jedan pogled na svinju dovoljan je da smrtno preplaši zvezdu. Kada je jedna od ovih životinja dovedena radi potreba snimanja filma "Kraljevstvo nebesko", glumac je navodno istog trenutka pobegao sa snimanja.

 

Skarlet Johanson ima panični strah od bubašvaba otkad se jedne noći probudila, a jedna joj je hodala po licu. Nikol Kidman se plaši leptirova, i to još od detinjstva.
– Ima nečeg zaista jezivog u njima – tvrdi Nikol, koja doživi panični strah pri svakom susretu sa ovim malim stvorenjima.

Glumica Kejti Holms je nedavno u javnosti priznala svoju pomalo čudnu fobiju od rakuna!
– Stajao je pravo ispred mene. Gledala sam u njega i on se nijednog trenutka nije uplašio. Izgledalo je kao da se sprema da me prebije! Od silnog straha ustala sam i bukvalno počela da lajem na njega, posle čega je pobegao – ispričala je Kejti Holms.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here