Sa treninga u džamiju

0

Vasiljević je licencirani trener od 1992, a već 15 godina je u reprezentaciji naše zemlje i uglavnom radi sa ženskim selekcijama
 

 

Obišao svet

Vasiljević je licencirani trener od 1992, a već 15 godina je u reprezentaciji naše zemlje i uglavnom radi sa ženskim selekcijama. Sada je u reprezentaciji prvi trener.
Najveći trenerski uspesi su mu dva odlaska na Svetsko prvenstvo za žene, sa reprezentacijom ispod 19 godina u Litvaniji, a naredne godine biće po drugi put sa reprezentacijom na smotri najbojih svetskih košarkašica sada u Rusiji. Košarka ga je odvela do Kine, Japana, Švedske, Franscuske, Italije, prošao je više od pola Evrope.

Iz zemlje vicešampiona sveta u košarci Vasiljević u decembru odlazi na istok Arabijskog poluostrva u Oman, a početkom naredne godine po treći put će dečake i devojčice u Egiptu, zemlji faraona, učiti košarkaškim forama i pelcer srpske košarke ostavljati među piramidama. FIBA ga je prvi put početkom godine, kao dugogodišnjeg licenciranog trenera i instruktora, poslala u Egipat da radi sa decom u košarkaškom kampu.

– Imao sam čast i zadovoljstvo da odem u Kairo gde sam u kampu radio sa dečacima i devojčicama uzrasta od 12 do 18 godina. Prvi put sam tamo boravio u aprilu, drugi u maju, ukupno 24 dana, a u januaru idem na još sedam dana rada. U Egiptu još uvek nemaju izgrađen stil igre i način rukovođenja košarkaškim delom rada, lutaju između američkog i evropskog standarda, ali su veliki zaljubljenici u košarku. Pokazao sam im osnovne elemente učenja košarke za decu mlađih kategorija, nisu navikli na takav način treninga, uglavnom su tražili američki stil gde ima dosta trčanja i to mi je dosta dobro pošlo za rukom. Imaju specifičan pristup treninzima, striktno se drže verskih običaja i kad je vreme molitve, napuštaju ga. Boravak u Egiptu bio je veoma lepo iskustvo i radujem se novom susretu sa decom i kolegama iz košarkaškog sveta te afričke zemlje – kaže Lozničanin koji je, naravno, posetio Keopsovu piramidu i druge znamenitosti Kaira i okoline.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here