EPA/Roman Pilipey
Ivica Dačić

Ivica Dačić poručio je onima koji smatraju da je mesto predsednika parlamenta degradirajuće za njega, da je to najviša funkcija koju je do sada obavljao.

Dodaje da to što mediji nisu znali za to dok nije saopštio predsednik Aleksandar Vučić, govori o njihovom međusobnom poverenju.

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da se njegov razgovor sa Vučcićem nije odvijao u kategorijama „uzmi ili ostavi“ ili „trebaš mi – ne trebaš mi“.

Navodi da je lider Srpske napredne stranke (SNS) imao nekoliko varijanti, ali da to nije za javnu priču.

Dačić je tako odgovorio na pitanje da li bi izabrao tu funkciju da je mogao da bira.

On je dodao da želi da učini rad u Skupštini ozbiljnim i najavio za subotu sledeću sednicu na kojoj će se raspravljati o Zakonu o mnistarstvima što je, kako je rekao, preduslov za formiranje vlade.

– Moj zadatak je da štitim palament od napada na tu instituciju i od onih koji žele da ga degradiraju, kao i celu Srbiju – rekao je Dačić, koji je predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS).

Podsetio je na izjavu predsednika Vučića da će parlament imati važnu ulogu u društvenom dijalogu, ali je dodao da je tek stupio na funkciju tako da ne može precizno o tome sada da govori.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime