commons.wikimedia.org/Vanilica
Foto: Ilustracija

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović obišao je danas lokaciju na kojoj će biti izgrađeno putničko pristanište u Šapcu.

On je najavio da će radovi biti završeni do kraja 2022. godine.

Perović se sastao sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem i razgovarao o realizaciji projekta međunarodnog putničkog pristaništa u tom gradu, saopštila je Agencija za upravljanje lukama.

– Agencija je prepoznala poslovne i turističke potencijale Šapca. Ovo je drugi grad na Savi koji ćemo otvoriti za međunarodni rečni putnički saobraćaj. Na taj način približićemo turistima mogućnosti koje nudi reka Sava ali i podstaći uspostavljanje linijskog saobraćaja između Šapca i Sremske Mitrovice – naveo je Perović.

Kazao je da će u narednom periodu biti uložena sredstva u tehničku dokumentaciju i izgradnju infrastrukture pristaništa.

– Očekujemo da će pristanište biti završeno do kraja iduće godine, kako bismo ga pustili u operativan rad u sezoni 2023. Pored toga, intenziviraćemo saradnju sa gradskim rukovodstvom jer želimo da Šabac postane posećena nautička destinacija – naglasio je Perović.

Dodao je da je Agencija započela definisanje mreže marina na Dunavu i Savi i da će Šabac zahvaljujući svojim prirodnim odlikama i kulturno – istorijskim znamenitostima biti razmatran kao jedna od mikrolokacija.

Gradonačelnik Aleksandar Pajić rekao je da poseta Agencije važna jer postoji zajednička volja za razvojem nautičkog turizma na Savi.

– Završetkom planirane putne infrastrukture i otvaranjem međunarodnog putničkog pristaništa možemo slobodno reći da će Šabac postati grad budućnosti – naveo je Pajić.

Predstavnici Agencije i grada obišli su lokaciju budućeg pristaništa i istakli da će najavljeni projekat unaprediti lokalni turizam i ekonomiju.

Agencija će nastaviti sa investiranjem u izgradnju međunarodnih putničkih pristaništa u Srbiji, a realizacija tih značajnih infrastrukturnih projekata doprineće nastavku uspešnih nautičkih sezona i promovisanju naše zemlje stranim turistima, navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here