Youtube/Vrtic Nas
Foto: Ilustracija

U šabačkom vrtiću “Bajka” u ponedeljak popodne, jedna devojčica makazama je zadobila povrede u predelu vrata, koje joj je, naneo dečak iz grupe.

U Predškolskoj ustanovi “Naše dete” nisu negirali događaj i kažu da je već pokrenuta procedura za utvrđivanje eventualne odgovornosti.

Nesrećan slučaj dogodio se pred kraj dana, kada su deca imala likovne aktivnosti, a vaspitač, navodno, nije odmah obavestio roditelje ni hitnu pomoć. Pokušao je samostalno da zaustavi krvarenje, zbog čega su se roditelji uznemirili.

– Više javno tužilaštvo u Šapcu obavešteno je o događaju u vrtiću “Bajka”, ali pošto je dete povredilo dete, ne može biti poveden nikakav krivični postupak – rekao je portparol Milan Milutinović.

Prema njegovim rečima, lekari u bolnici procenili su da je neophodno obavestiti policiju, a policija je alarmirala Tužilaštvo. Ali, na svu sreću, povrede nisu kobne jer nisu nanete pravim makazama već plastičnim za rezanje papira.

Povodom događaja saopštenjem za javnost oglasila se Uprava Predškolske ustanove ističući da je “vaspitačica koja je bila sa decom u grupi propisno reagovala i zbrinula devojčicu koja je imala lakšu povredu – posekotinu, a procedurom će biti utvrđeno kako je došlo do povređivanja deteta”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here